current views are: 11

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:22

Νέα ισχυρή πτώση για τη μετοχή της Deutsche Bank

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και πάλι η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφοντας σήμερα απώλειες άνω του 3% κατέγραψαν καθώς δεν επήλθε συμφωνία στο περιθώριο της συνεδρίασης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Δημοσίευση 09:22’

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και πάλι η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφοντας σήμερα απώλειες άνω του 3% κατέγραψαν καθώς δεν επήλθε συμφωνία στο περιθώριο της συνεδρίασης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και πάλι η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφοντας σήμερα απώλειες άνω του 3% κατέγραψαν καθώς δεν επήλθε συμφωνία στο περιθώριο της συνεδρίασης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον για το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η γερμανική τράπεζα στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, βρέθηκε το  Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα προκειμένου να εξασφαλίσει μια γρήγορη συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνη σχετικά με πρόστιμο ύψους 14 δισεκ. δολαρίων για την παραπλανητική πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

«Ήλπιζε κανείς ότι ήταν δυνατή μια γρήγορη συμφωνία», δήλωσε Γερμανός χρηματιστής.

Στις 11:18 ώρα Ελλάδας, οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραφαν πτώση κατά 3% στα 11,74 ευρώ.

«Είχαν μια μικρή ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα, αλλά εγώ και πάλι θα απέφευγα την Deutsche Bank», δήλωσε ο Τέρι Τόρισον, γενικός διευθυντής στην McLaren Securities. «Ποτέ δεν επρόκειτο να διευθετήσουν το ζήτημα με τις ΗΠΑ τόσο γρήγορα, και ό,τι κι αν συμβεί, συνεχίζω να πιστεύω ότι θα χρειαστούν να προχωρήσουν σε έκδοση μετοχών».

Το τι θα συμβεί τελικά, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ύψος του προστίμου, το οποίο το Bloomberg Intelligence υπολογίζει ότι μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 8 δισ. δολάρια (σ.σ.: το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει αρχικά 14 δισ. δολάρια), με βάση τους διακανονισμούς που έγιναν με άλλες τράπεζες για αντίστοιχες έρευνες.

Οι τελευταίοι διακανονισμοί αφορούσαν στη Morgan Stanley, η οποία συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 2,6 δισ. δολαρίων και στη Goldman Sachs που συμβιβάσθηκε στο ποσό των 5,1 δισ. δολαρίων.


σχετικα αρθρα