Το σενάριο του κουρέματος χρέους στην Ελλάδα και στην συνέχεια Grexit φαίνεται πως επαναφέρεται στην Γερμανία, με την γερμανική εφημερίδα die Welt να υποστηρίζει ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι η αρχή για του τέλους για την χώρα, καθώς ανοίγει την πόρτα για ένα γενναιόδωρο κούρεμα χρέους και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι:

Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει πλέον οικονομικά, θα είναι σχεδόν ανέφικτο για τον μεγάλο συνασπισμό να πείσει τους πολίτες ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα τεράστιο βαρέλι χωρίς πάτο. 

Στην καλύτερη περίπτωση η αποχώρηση του ΔΝΤ θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με ένα γενναιόδωρο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα - με παράλληλη αποχώρησή της από τη νομισματική ένωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ''το ό,τι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σκεπτικός όσον αφορά τις πιθανότητες του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα δεν είναι μυστικό, ενώ πολλοί οικονομολόγοι αμφιβάλλουν ότι η πάσχουσα ελληνική οικονομία μπορεί να θεραπευτεί εντός της ζώνης του ευρώ. 

Την ίδια στιγμή, η die Welt αναφέρεται στο αδιέξοδο της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, πόσο μάλλον όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Όπως τονίζει:

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ απειλεί να εγκαταλείψει το κλαμπ των δανειστών, φέρνει τη γερμανική κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. 

Οπως αναφέρει αυτό γίνεται διότι το κοινοβούλιο είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή των αυστηρών ελεγκτών του ΔΝΤ προκειμένου να συμφωνήσει στο τρέχον πακέτο στήριξης, αφού υπάρχει έντονη δυσπιστία απέναντι στην Κομισιόν, η οποία τηρεί πιο ενδοτική στάση.