current views are: 7

12 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:20

Γρήγορο συμβιβασμό μεταξύ ΗΠΑ και Deutsche Bank θέλει το Βερολίνο

Η Γερμανία θέλει να δει έναν γρήγορο συμβιβασμό μεταξύ της Deutsche Bank και της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να λέει αξιωματούχος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Δημοσίευση 18:20’

Η Γερμανία θέλει να δει έναν γρήγορο συμβιβασμό μεταξύ της Deutsche Bank και της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να λέει αξιωματούχος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Η Γερμανία θέλει να δει έναν γρήγορο συμβιβασμό μεταξύ της Deutsche Bank και της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά το πρόστιμο για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων με παραπλανητικό τρόπο, ώστε η τράπεζα να μπορέσει να εστιάσει στην αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης της Μέρκελ.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πρέπει να προωθήσει μέτρα όπως περικοπές θέσεων εργασίας, μια γρήγορη στροφή στη διαδικτυακή τραπεζική (online banking) και το κλείσιμο καταστημάτων, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής που θα δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές τράπεζες να αντέξουν τις ρυθμιστικές αλλαγές και τα χαμηλά επιτόκια, δήλωσε αξιωματούχος. Η διευθέτηση της υπόθεσης στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει το περιθώριο για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

«Αφού η Deutsche Bank θα έχει συμβιβασθεί με τους Αμερικάνους, θα μπορεί και πάλι να συγκεντρωθεί στα θέματά της», δήλωσε ο Μίχαελ Φουξ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ.

Η προσαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη και «η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται χρόνο», για να διορθώσει τα λάθη «10 χρόνων και πλέον», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα προκειμένου να εξασφαλίσει μια γρήγορη συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνη σχετικά με πρόστιμο ύψους 14 δισεκ. δολαρίων για την παραπλανητική πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Το τι θα συμβεί τελικά, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ύψος του προστίμου, το οποίο το Bloomberg Intelligence υπολογίζει ότι μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 8 δισ. δολάρια (σ.σ.: το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει αρχικά 14 δισ. δολάρια), με βάση τους διακανονισμούς που έγιναν με άλλες τράπεζες για αντίστοιχες έρευνες.


σχετικα αρθρα