Ντομπρόβσκις: Καμιά αλλαγή στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2018

Ντομπρόβσκις: Καμιά αλλαγή στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2018

Κατηγορηματικός ως προς τους στόχους στους οποίους έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση για πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2018 εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI χαρακτηρίζει απαισιόδοξες τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το οποίο ζητά χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, και επιμένει ότι στόχοι δεν πρόκειται να αλλάξουν μέχρι το 2018.

Εξάλλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% το 2018, αν η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι «υπάρχουν αρκετά θέματα ανοικτά, που πρέπει ακόμα να συζητήσουμε με τις ελληνικές Αρχές».

Σε ό,τι δε αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί με βάση την υπόθεση ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει, παρά τις διαφορές που υπάρχουν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει καθώς πρέπει να συμφωνήσουν στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο