Τεράστιες οικονομικές απώλειες ύψους 3 δισ. δολαρίων αναμένει στα λειτουργικά της κέρδη η Samsung Electronics Co Ltd, όπως ανακοίνωσε, για τα επόμενα δύο τρίμηνα, εξαιτίας της απόσυρσης του smartphone Galaxy Note 7.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις ενέργειες της εταιρείας να «σώσει» το συγκεκριμένο μοντέλο μετά και τα τελευταία περιστατικά ανάφλεξης, τελικά έδωσε εντολή να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής και ζήτησε από όσους τα έχουν αγοράσει να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους.

Το νέο Galaxy Note 7 που είχε κυκλοφορήσει μόλις τον Αύγουστο αποτελούσε τη ναυαρχίδα των κινητών τηλεφώνων της Samsung και ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του νέου iPhone7. Πλέον η εταιρεία θα αναγκαστεί να βασιστεί σε υπάρχοντα μοντέλα όπως το Galaxy S7 Edge το οποίο έχει ελαφρώς μικρότερη οθόνη αλλά και είναι ελαφρώς φθηνότερο.

Η εγκατάλειψη του έξυπνου κινητού Galaxy Note 7 από τη Samsung εξαιτίας των προβλημάτων ασφαλούς χρήσης του, εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών έξυπνων κινητών , προκειμένου να κερδίσουν εμπορικά και οικονομικά από το κενό που αφήνει η απόσυρση του αναφερόμενου κινητού.