Πεσμένη κατά 8% ήταν φέτος η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού και ενώ φτάνει στο τέλος της η σεζόν.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας «κακής έναρξης της σεζόν», δήλωσε στο «Πρακτορείο FM 104,9» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Στη Χαλκιδική «τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη σεζόν», ωστόσο υπάρχουν ακόμη περίπου 10 με 12 ξενοδοχειακές μονάδες που παραμένουν σε λειτουργία, ανέφερε ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές των δωματίων επισήμανε ότι παρέμειναν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, «δύο ταχύτητες» στο θέμα των επενδύσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες. Από τη μια πλευρά γίνονται επενδύσεις για την αναβάθμιση ξενοδοχείων πέντε αστέρων, αλλά και καινούργιες μονάδες σε περιοχές όπως στην Ουρανούπολη και τη Σάνη, και από την άλλη πλευρά υπάρχει μια στασιμότητα στις επενδύσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων μεσαίας κατηγορίας.

Η εικόνα αυτή αποδίδεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΧ, αφενός στην έλλειψη χρηματοδότησης και αφετέρου στο «γενικότερα κακό κλίμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν του 2017, είπε ότι οι συμφωνίες που έχουν γίνει ήδη, κινούνται σε παρόμοια με τα φετινά οικονομικά επίπεδα, αφού «δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για μεγάλες τιμολογιακές προσαρμογές».