Μετά τις χθεσινές δηλώσεις νομικού συμβούλου της βρετανικής κυβέρνησης ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να επικυρώσει την όποια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό οκτώ ημερών

Είχε υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό την περασμένη εβδομάδα, με το κλίμα πως η Βρετανία θα μπορούσε να υποστεί ένα «σκληρό» Brexit, στο οποίο η πρόσβαση στην ενιαία αγορά θυσιάζεται για χάρη αυστηρότερων ελέγχων στη μετανάστευση. Η σταθμισμένη, με βάση το εξωτερικό εμπόριο, ισοτιμία της στερλίνας αυξήθηκε χθες κατά 1,4% σε υψηλό 11 ημέρων στο 74,7. Σήμερα κινείτο στο 74,6.

Ο δικηγόρος Τζέιμς Ίντι, νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εκδίκαση στο Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας της υπόθεσης σχετικά με το ποιος έχει το δικαίωμα να εκκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε χθες ότι το κοινοβούλιο – και όχι μόνο η κυβερνώσα συντηρητική κυβέρνηση – θα πρέπει «πολύ πιθανόν» να επικυρώσει την όποια συμφωνία για το Brexit.

Έναντι του δολαρίου, η λίρα ενισχύθηκε κατά 0,3% σε υψηλό 8 ημερών, στο 1,2334 δολάριο. Έναντι του ευρώ, σημείωσε άνοδο κατά 0,1% στις 89,24 πένες ανά ευρώ.