Απέρριψε η Deutsche Bank τις φήμες ότι ενδέχεται να προσπαθήσει να περιορίσει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Deutsche Bank έχει παρατεταμένο μέλλον στη χώρα, δήλωσε ο Alasdair Warren, επικεφαλής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στην τράπεζα για τις αναδυόμενες αγορές.

«Βρισκόμαστε όλοι σε ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι», επεσήμανε ο τραπεζίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο CNBC. Αναφερόμενος στη σημασία μιας ενιαίας διασυνοριακής στρατηγικής, ο Warren διευκρίνισε ότι το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ αποτελεί αδιαχώριστο συστατικό της γερμανικής τράπεζας.

«Έχουμε χτίσει μέσα στα τελευταία 15, 20 χρόνια, ένα παγκόσμιο franchise και αν θέλεις να είσαι παγκοσμίως ενεργός, πρέπει να έχεις ουσιαστική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να έχεις ουσιαστική παρουσία στην Ευρώπη -την οποία σαφώς έχουμε- και ουσιαστική παρουσία στην Ασία», υποστήριξε.

«Αυτό θα συνεχιστεί», επιβεβαίωσε ο τραπεζίτης, σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο.

Η δήλωση του Warren έρχεται έπειτα από εικασίες τις προηγούμενες ημέρες ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να συρρικνώσει τη μονάδα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ, προκειμένου να αντισταθμίσει τα υψηλά επίπεδα κεφαλαίου που απαιτούνται για την κάλυψη του αυξανόμενου νομικου κόστους της.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Alasdair Warren έκανε αναφορά και στους φόβους για «φαύλο κύκλο», όπου οι ανησυχίες για τα κεφάλαια θα ωθήσουν εργαζόμενους και πελάτες να εγκαταλείψουν την τράπεζα, τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι πρόβλημα της Deutsche Bank αλλά ολόκληρης της βιομηχανίας».