current views are: 6

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση11:20

Ακριβότερα για τα νεότερα αυτοκίνητα τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Από τα παλαιά αυτοκίνητα στα νεότερα αυτοκίνητα προτίθεται να μεταφέρει το φορολογικό βάρος το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης. 

Δημοσίευση 11:20’

Από τα παλαιά αυτοκίνητα στα νεότερα αυτοκίνητα προτίθεται να μεταφέρει το φορολογικό βάρος το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης. 

Από τα παλαιά αυτοκίνητα στα νεότερα αυτοκίνητα προτίθεται να μεταφέρει το φορολογικό βάρος το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως στόχος είναι τα τέλη κυκλοφορίας «να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά», ενώ έκανε λόγο και για κίνητρα επιστροφής των πινακίδων, «για να πάρει πίσω ο κόσμος τα αυτοκίνητά του».

«Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα είναι ακόμα πιο δίκαια από ό,τι πέρυσι. Δεν είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 1995 να πληρώνει για Τέλη Κυκλοφορίας 880 ή πάνω από 1.000 ευρώ τη στιγμή που η αξία του αυτοκινήτου να μην υπερβαίνει τα 500 ευρώ! Είναι άδικο…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Μας ενδιαφέρουν οι μεγαλοοφειλέτες»

Σε άλλο σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρουν οι μεγαλοοφειλέτες, ενώ σχετικά με τα έσοδα του εννεαμήνου σημείωσε πως «πάνε πολύ καλά», υπογραμμίζοντας πως η έμφαση δίνεται σε θέματα πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Όσον αφορά τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως δεν υπάρχει νομική υποχρέωση για τους φορολογουμένους να τις κρατούν, διευκρίνισε όμως ότι είναι χρήσιμες άλλες δαπάνες, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές. 


σχετικα αρθρα