current views are: 4

31 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:58

Παρατείνεται η ρύθμιση για οφειλές σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ – Απίστευτη ταλαιπωρία από το πρωί (Βίντεο)

Νέα παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, αυτή τη φορά έως τις 31 Δεκεμβρίου, εκτιμά πως θα δοθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης

Δημοσίευση 09:58’

Νέα παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, αυτή τη φορά έως τις 31 Δεκεμβρίου, εκτιμά πως θα δοθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης

Νέα παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, αυτή τη φορά έως τις 31 Δεκεμβρίου, εκτιμά πως θα δοθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να δοθεί νέα παράταση μέχρι τέλος του χρόνου. Περιμένουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για να την ανακοινώσουμε και επίσημα” ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Από το πρωί σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ υπάρχει μεγάλη ουρά από πολίτες, που σπεύδουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους. “Οι Έλληνες πάντα είναι της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ικανοποιητική τήρηση των διακανονισμών. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 85%. Για να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες. Το καλοκαίρι ήταν θεωρητικά εύκολο και δεν υπήρχαν πολλά έξοδα. Η παράταση που θα δοθεί, είναι η τελευταία γιατί εάν υπάρξει άλλη παράταση νομίζω οτι η εταιρεία χάνει την αξιοπιστία της. Ωστόσο εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική, επιστρέφοντας 15% στους συνεπείς καταναλωτές. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε” επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε και στη μείωση των εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και στις συνθήκες ανταγωνισμού. “Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Οι υπάλληλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όμως δεν φθάνουν. Η εταιρεία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση σημαντικό ρόλο παίζουν οι δημοπρασίες ενέργειας για τους ανταγωνιστές, καθώς η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλά κάτω του κόστους. Αυτό δεν υπηρετεί τον υγιή ανταγωνισμό. Οι πάροχοι δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος και μπορούν να είναι ανταγωνιστές. Πρόσφατα αγόρασαν 4000 γιγακιλοβατόρες κάτω του κόστους. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα” κατέληξε ο κ.Αδαμίδης.

Στο μεταξύ η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε την παράταση του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ, το οποίο έληγε σήμερα 31 Οκτωβρίου, μέχρι 
την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016,
 λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και προσέλευσης του καταναλωτικού κοινού.

 

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Με βάση το πρόγραμμα της ΔΕΗ η ρύθμιση σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, προβλέπει πληρωμή της πρώτης δόσης με την έγκριση του διακανονισμού.

Σε περίπτωση μη τήρησης διακανονισμού, αν δηλαδή στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων – πλην μίας – των οφειλομένων δόσεων.

Το αίτημα για ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΔΑΠ μπορεί υποβληθεί σε ένα από τα 12 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών και απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη είναι να υπάρχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ ενώ η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κάτω των 20 ευρώ.

Για την έγκριση της ρύθμισης απαιτείται η άμεση καταβολή της πρώτης από τις εγκεκριμένες δόσεις, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής στο διακανονισμό.

 


σχετικα αρθρα