Ριζικές αλλαγές στο σύστημα διανομής του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να φέρει τις επόμενες εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει το ''σπάσιμο'' των νομών σε πολλές ζώνες προκειμένου να υπάρχει πιο ορθολογική διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το επιτελείο του Αλεξιάδη, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, έχει στα ''σκαριά'' σχέδιο με το οποίο, ίδιοι νομοί με παραλιακές και ορεινές περιοχές θα διαφοροποιούνται στο τελικό ποσό που θα λαμβάνουν από το επίδομα θέρμανσης

Αυτό θα συμβεί, προκειμένου, να υπάρξει, όπως τονίζουν επίσης οι πηγές  του υπουργείου Οικονομικών, πιο δίκαιη κατανομή στο επίδομα, καθώς είναι δυνατόν στον ίδιο νομό οι κάτοικοι να έχουν διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης. 

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας και σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, η υπάρχουσα κατανομή των περιοχών σε κλιματικές ζώνες δεν συνιστά επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, ωστόσο, προέβη στην συνέχιση της εφαρμογής του ίδιου μοντέλου με κάποιες μικρές παρεμβάσεις. 

Παράλληλα, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν το επίδομα που θα διατεθεί φέτος να είναι μικρότερο από 105 εκατομμύρια ευρώ, οι ίδιες πηγές επικυρώνουν τον αναπληρωτή υπουργό, τονίζοντας ότι είναι ''προκαθορισμένο το ποσό'' και στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος του να διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Βενζινοπώλες: Μειωμένη η αγοραστική κίνηση στο πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, απαισιόδοξοι είναι οι πρατηριούχοι σε σχέση με την κίνηση στη διανομή του πετρελαίου, καθώς επισημαίνουν ότι παρά το κρύο που έχει, ήδη, αρχίσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι καταναλωτές είναι ακόμα διστακτικοί και όσοι αγοράζουν, παίρνουν πολύ μικρές ποσότητες.

Όπως επισημαίνει στο newpost ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Γ. Ασμάτογλου, μάλιστα, η κίνηση έχει σημειώσει πτώση σε σχέση με την περασμένη χρονιά της τάξης του 20%, δηλαδή 40% σε σχέση με το 2014.