Την κατάργηση περίπου 2.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως – περίπου το 4% του εργατικού της δυναμικού - ανακοίνωσε η εταιρεία Thomson Reuters, και θα επιβαρυνθεί το τέταρτο τρίμηνο με 200 εκατ. έως 250 εκατ. δολάρια για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της.

Η αναδιάρθρωση σε 39 χώρες και 150 σημεία θα επηρεάσει κυρίως τους τομείς Financial & Risk και Enterprise, Technology & Operations, όπως ανακοίνωσε η εταιρία παροχής οικονομικών πληροφοριών και ειδήσεων. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της εταιρίας, αυτή τη στιγμή απασχολεί 48.000 άτομα παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζιμ Σμιθ, οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας πολύχρονης προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων.

Η Thomson Reuters είναι η μητρική εταιρεία της Reuters News. Σύμφωνα με σημείωμα προς τους εργαζομένους, δεν θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημοσιογραφικό τμήμα της Reuters.

Η εταιρεία ανακοίνωσε οριακά χαμηλότερα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 286 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με 293 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.