Ολοένα και περισσότερα  νοικοκυριά αλλά και εργένηδες μαγειρεύουν φαγητό σε μόνιμη βάση στο σπίτι τους και ελάχιστοι από αυτούς κάνουν πλέον παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια η καταστήματα έτοιμου φαγητού καθώς αυτό  στοιχίζει ακριβά.

Αυτό προκύπτει από μελέτη που διενήργησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών σε δείγμα 2.000 καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης το 82% του πληθυσμού μαγειρεύει μονίμως στο σπίτι και παραγγέλνει φαγητό από έξω το πολύ μια φορά την εβδομάδα.

‘Οπως δήλωσαν  καταναλωτές ,στα πλαίσια της έρευνας, το μαγειρευτό φαγητό στο σπίτι στοιχίζει πολύ λιγότερο στην τσέπη τους με την αγορά των τροφίμων που κάνουν από τα Σούπερ Μάρκετ, ενώ από την άλλη υπερτερεί ποιοτικά του φαγητού των εστιατορίων.

Από το υπόλοιπο ποσοστό του 18%(κυρίως εργένηδες και φοιτητές) μόλις το  1% τρώει μονίμως εκτός σπιτιού ενώ το υπόλοιπο 17% η μαγειρεύει σε αραιά διαστήματα στο σπίτι ή τρώει έτοιμο φαγητό από έξω που ανήκει κυρίως στην κατηγορία του πρόχειρου φαγητού (χάμπουργκερ, σάντουιτς κλπ).