Εκπρόσωπος Ντάισελμπλουμ: Τα μέτρα για το ασφαλιστικό δεν αφορούν τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Εκπρόσωπος Ντάισελμπλουμ: Τα μέτρα για το ασφαλιστικό δεν αφορούν τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό», δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς.

Υπενθυμίζεται ότι στο καθιερωμένο έγγραφο πριν από κάθε Eurogroup που καταθέτει προς την ολλανδική Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Από την πλευρά του, ωστόσο,  ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν και επεσήμανε:

Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει κλείσει οριστικά, δεν ξανανοίγει... Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στηρίχθηκε σε ένα εντελώς νέο σύστημα, με κανόνες ισονομίας για όλους, στο πλαίσιο του οποίου επανυπολογίστηκαν και οι παλιές συντάξεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο