Ψυχρολουσία μπροστά στα ΑΤΜ από χθες για 250.000 συνταξιούχους, δικαιούχους επικουρικών, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες λόγω της παρακράτησης αναδρομικών των επικουρικών (οι μειώσεις έχουν ισχύ από τον περασμένο Ιούνιο). 

Μεσοσταθμικά η μείωση των επικουρικών φθάνει το 20%, ενώ για ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων φθάνει ακόμη και στο 50%. 

Σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη παρακράτηση έχει οριστεί στο ποσό των 50 ευρώ, επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις, στις οποίες η περικοπή στην επικουρική σύνταξη του συνταξιούχου ήταν μεγάλη, το τελικό ποσό που απομένει είναι λίγο πάνω από 50 ευρώ.

Οι περισσότεροι δικαιούχοι επικουρικών (το 47,78% αυτών ή 118.779 δικαιούχοι) χάνουν από 100 έως 200 ευρώ.

Πρόκειται για συνταξιούχους των ταμείων ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΕΤΕ, μισθωτούς υψηλόμισθους με πολλά χρόνια ασφάλισης (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΤ, ΚΕΑΝ.

Αμέσως μετά ακολουθούν όσοι έχασαν 50-100 ευρώ, οι οποίοι έφτασαν τους 52.676 (21,19%). 

Εν τω μεταξύ, μεγάλη πορεία τουλάχιστον 10.000 συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς κυβερνητικές περικοπές στις συντάξεις.

Αρχικά, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Σταδίου και σε μια συμβολική κίνηση, πέταξαν στο οδόστρωμα τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις έκαψαν.