current views are: 6

7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση22:15

Παπαδημητρίου: Παραπλανητική τώρα η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα

«Παραπλανητική» χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου,μιλώντας στην ΕΡΤ .
 

Δημοσίευση 22:15’

«Παραπλανητική» χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου,μιλώντας στην ΕΡΤ .
 

«Παραπλανητική» χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας .

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως δεν είναι κατανοητή η κινδυνολογία από την αντιπολίτευση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να μιλάς ως ακαδημαϊκός οπότε μπορεί να είσαι και ανεύθυνος και διαφορετικό να μιλάς ως πολιτικός».

Εξήγησε ότι ο πολιτικός έχει ευθύνη για τις ζωές πολλών ανθρώπων σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό. Πρόσθεσε ότι το 2012 σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ερωτώμενος για το αν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε κατηγορηματικά πως όχι, καθώς μέχρι τέλος του έτους θα πέσουν 5,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στην ελληνική οικονομία ενώ επισήμανε ότι «το 2017 η χώρα θα έχει το πλεόνασμα που πρέπει να έχει» .

Τόνισε δε πως το ΕΣΠΑ 2014-2020 της τάξεως των 20 δις ευρώ και τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕπ και της EBRD μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ, να βοηθήσουν την οικονομία, ενώ πρόσθεσε πως χρειάζονται και ιδιωτικές επενδύσεις.

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας παράλληλα ότι η Γερμανία πρέπει να αλλάξει πολιτική, σχετικά με τη λιτότητα, σημειώνοντας ότι και οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν παράπονα.

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαία για την Ευρώπη την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση για ενδεχόμενες πολιτικές αλλαγές στην Αυστρία ή τη Γαλλία.

 


σχετικα αρθρα