Κορκίδης: Χωρίς αξία ο ανασχηματισμός αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής

Κορκίδης: Χωρίς αξία ο ανασχηματισμός αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής

Την πεποίθηση ότι ο ανασχηματισμός δεν έχει αξία αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής διατύπωσε ο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε επίσης και τα εξής: «‬Οι προτεραιότητες που πρέπει να υπηρετήσει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση είναι η μείωση της υπερφορολόγησης, ‬η‭ διευθέτηση ‬του ‬εσωτερικού ‬χρέους‬ της‭ ‬ αγοράς,‬ η‭ ρευστότητα, ‬το ασφαλιστικό, η διάσωση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα‭ της ελληνικής οικονομίας. Όμως, ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι τα δικά μας προαπαιτούμενα προς τους θεσμούς, υπό τις παρούσες συνθήκες, συνήθως παραμένουν ευσεβείς πόθοι, όσο δεν ανασχηματίζονται οι μνημονιακές πολιτικές των δανειστών.

Εύχομαι‭ ‬καλή‭ ‬επιτυχία ‬στους‭ ‬νέους υπουργούς,‭ ‬αλλά‬ και καλή‭ δύναμη‭ σε‬ αυτούς που συνεχίζουν‭ ‬στο ‬ίδιο ‬ή ‬άλλο‭ ‬ ‭ ‬υπουργείο.‭.. ‬Ελπίζω ότι αυτός ‬ο ‬ανασχηματισμός‭, ‬που‭ χαρακτηρίστηκε‭ ‬από ‬ανασυστάσεις ‬και ‬μετονομασίες υπουργείων, δεν θα εξαντληθεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα επιδιώξει την εμπέδωση ενός καλύτερου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για την Ελλάδα...».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο