Την πεποίθηση ότι ο ανασχηματισμός δεν έχει αξία αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής διατύπωσε ο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε επίσης και τα εξής: «‬Οι προτεραιότητες που πρέπει να υπηρετήσει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση είναι η μείωση της υπερφορολόγησης, ‬η‭ διευθέτηση ‬του ‬εσωτερικού ‬χρέους‬ της‭ ‬ αγοράς,‬ η‭ ρευστότητα, ‬το ασφαλιστικό, η διάσωση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα‭ της ελληνικής οικονομίας. Όμως, ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι τα δικά μας προαπαιτούμενα προς τους θεσμούς, υπό τις παρούσες συνθήκες, συνήθως παραμένουν ευσεβείς πόθοι, όσο δεν ανασχηματίζονται οι μνημονιακές πολιτικές των δανειστών.

Εύχομαι‭ ‬καλή‭ ‬επιτυχία ‬στους‭ ‬νέους υπουργούς,‭ ‬αλλά‬ και καλή‭ δύναμη‭ σε‬ αυτούς που συνεχίζουν‭ ‬στο ‬ίδιο ‬ή ‬άλλο‭ ‬ ‭ ‬υπουργείο.‭.. ‬Ελπίζω ότι αυτός ‬ο ‬ανασχηματισμός‭, ‬που‭ χαρακτηρίστηκε‭ ‬από ‬ανασυστάσεις ‬και ‬μετονομασίες υπουργείων, δεν θα εξαντληθεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα επιδιώξει την εμπέδωση ενός καλύτερου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για την Ελλάδα...».