Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και τις αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Πάντως, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θεωρεί ότι οι προτάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τα θέματα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίδομα θέρμανσης

Όπως επεσήμαναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα των αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης πρόκειται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης αφορούν στην καλύτερη στόχευση της κατανομής του επιδόματος, προκειμένου ακόμη και εντός του ίδιου νομού να ευνοούνται, όσοι το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες.

«Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Τέλη κυκλοφορίας

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, οι αλλαγές τις οποίες είχε εισηγηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, προέβλεπαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.

«Θα δούμε, αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές» σημείωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Καπνικά

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής των επικείμενων από 1η Ιανουαρίου 2017) αυξήσεων στον ΕΦΚ των καπνικών, αίτημα που τίθεται απο φορείς της αγοράς, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Τόνιζαν, ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση, σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι, όσο αυξάνονται τα έσοδα, να μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.