Στο συρτάρι θα μείνουν απ' ό,τι φαίνεται οι προτάσεις για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 που είχε επεξεργαστεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

Έτσι τα ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στο Taxisnet για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων θα είναι κατά πάσα πιθανότητα χωρίς αλλαγές.

Η βασική κατεύθυνση των προτάσεων ήταν ότι πρέπει να ελαφρυνθούν τα παλαιότερα και μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα, να επιβαρυνθούν τα νεότερα και ακριβότερα και ενδεχομένως να υπάρξει μια νέα μικρή επιβάρυνση στα οχήματα νέας τεχνολογίας, όπου τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

«Θα δούμε αν τελικά υπάρξουν αλλαγές», σημειώνει κορυφαία πηγή της Καραγιώργη Σερβίας, δείχνοντας μάλλον διστακτική στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αναστάτωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του φαινομένου παράδοσης πινακίδων στις Εφορίες, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος για την είσπραξη 1,1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας.