Θετικές αναφορές, για ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017 και επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα και το πρωτογενές πλεόνασμα, έκανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Δημήτρη Παπαδημούλη, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ.

«Γνωρίζουμε ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν τεθεί με έναν τρόπο διαρθρωμένο, αλλά αναμένουμε ότι ήδη φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι κάτω από το 3%, θα είναι στο 2,5% του ΑΕΠ, και θα συνεχίσει να μειώνεται, στο 1% του χρόνου». Όσον αφορά δε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017, είναι 1,75% του ΑΕΠ και θεωρούμε ότι είναι απολύτως επιτεύξιμος», τόνισε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.  

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με το ελληνικό χρέος​, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε πως: «Οι συζητήσεις για το χρέος θα είναι μέρος των συζητήσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Βεβαίως, δεν είμαστε εμείς οι πιστωτές της Ελλάδας, είναι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ωστόσο η Κομισιόν θα παίξει τον ρόλο της για να διευκολύνει αυτήν τη συμφωνία».

Υπενθυμίζεται πως  ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, είχε υποστηρίξει προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πως το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε θετική τροχιά.