current views are: 6

14 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:36

Σε υψηλό 11 μηνών το δολάριο

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων εκτινάχθηκε σήμερα σε υψηλό 11μήνου.

Δημοσίευση 10:36’

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων εκτινάχθηκε σήμερα σε υψηλό 11μήνου.

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων εκτινάχθηκε σήμερα σε υψηλό 11μήνου, συνεχίζοντας να σημειώνει κέρδη από την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τις προσδοκίες αύξησης του πληθωρισμού μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος αυξήθηκε 0,9% στο 99,873 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το κινεζικό γιουάν υποχώρησε κατά ένα τρίτο της ποσοστιαίας μονάδας, με την ισοτιμία του να είναι χαμηλότερη από πριν ακόμη την έναρξη της διαπραγμάτευσής του στο εξωτερικό το 2010, ενώ το γεν και το ευρώ υποχώρησαν κατά σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα σε χαμηλά πολλών μηνών.

Ειδικότερα, το ευρώ υποχώρησε στα 1,0752 δολάρια, που είναι η χαμηλότερη ισοτιμία από τον Ιανουάριο.

Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων βασίζεται στις προσδοκίες ότι η διακυβέρνηση Τραμπ θα προχωρήσει τόσο στην αύξηση των δημόσιων δαπανών όσο και στην επιβολή περισσότερων περιορισμών στο εμπόριο, κινήσεις που μπορεί να τερματίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό που επικρατούσε την περασμένη δεκαετία.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε στο 2,2% σήμερα στην αγορά της Ασίας.


σχετικα αρθρα