current views are: 4

16 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:07

Βρούτσης: Μείωση 15% – 25% στις κύριες συντάξεις μετά το νόμο «ΣΥΡΙΖΑ – Κατρούγκαλου»

«Η εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου “Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ” (α.π. 110974/0092/17.10.2016) επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς, τις ανησυχίες και τις δυσάρεστες προβλέψεις μας ότι οι νέοι συνταξιούχοι

Δημοσίευση 10:07’

«Η εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου “Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ” (α.π. 110974/0092/17.10.2016) επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς, τις ανησυχίες και τις δυσάρεστες προβλέψεις μας ότι οι νέοι συνταξιούχοι

«Η εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ” (α.π. 110974/0092/17.10.2016) επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς, τις ανησυχίες και τις δυσάρεστες προβλέψεις μας ότι οι νέοι συνταξιούχοι –μετά το νόμο “ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου”– θα υποστούν σημαντική μείωση των κύριων συντάξεων τους από 15% έως 25%», σημειώνει σε ανακοίνωσή του , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ενώ ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει πως: «Ουσιαστικά, η εγκύκλιος “γκρεμίζει” για πολλοστή φορά τα συνειδητά ψέματα και τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι Κύριες Συντάξεις δεν θίγονται» και προσθέτει: «Αρκεί να φανταστεί κανείς, ότι όλες οι μέχρι σήμερα μειώσεις που έχουν υποστεί οι 2,6 εκατ. σημερινοί συνταξιούχοι, αλλά και οι αυριανοί, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το “έργο” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά εδώ. Το ασφαλιστικό είναι στον “αέρα” και όλες οι θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων πάνε χαμένες.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης αναφέρει στην ανακοίνωση:

  • Το Δεκέμβριο του 2014 το ασφαλιστικό μας σύστημα εκπλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060 –όπως αυτοί προσδιορίζονταν με το Ν.3863/2010 (αρθ.11, παρ.2)-, γεγονός που επιβεβαίωσε η μοναδική πλήρης και ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη που έγινε στην Ελλάδα. Η μελέτη αυτή διεξήχθη από την Ανεξάρτητη Αναλογιστική Αρχή της χώρας, ενώ εκπονήθηκε και αξιολογήθηκε με τις πιο συντηρητικές και δύσκολες παραδοχές που έθεσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ageing Working Group).
  • Οι παρεμβάσεις που απέμεναν στο ασφαλιστικό ήταν οριακές και το ύψος τους δεν ξεπερνούσε τα 310 εκατ. ευρώ (email Χαρδούβελη). Δυστυχώς, οι “ακροβασίες” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός το πρώτο 6μηνο του 2015 οδήγησαν σε νέα επώδυνα και άδικα μέτρα ύψους 9 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 3,1 δις ευρώ αφορούσαν το ασφαλιστικό. Δηλαδή, ο λογαριασμός δεκαπλασιάστηκε!
  • Ακόμη ηχούν προκλητικά στα αυτιά όλων οι προπαγανδιστικές δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρώτα ως αντιπολίτευση έταζε αυξήσεις σε όλους και σήμερα διατυπώνει σε όλα τα κείμενα και τις ανακοινώσεις της ότι δεν θα θιχτούν οι Κύριες Συντάξεις.
  • Οι μειώσεις των συντάξεων πάντως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν τον Ιανουάριο του 2015 συνεχιζόταν το δημοσιονομικό υπόδειγμα της χώρας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί και δρομολογηθεί πριν από τις εκλογές. Αντίθετα, οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν, οι διαρθρωτικές αλλαγές εγκαταλείφθηκαν και η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας εξανεμίστηκε με αποτέλεσμα –στο τέλος του 2016- αντί η ανεργία να διαμορφωθεί στο 19,5% όπως είχε προβλεφθεί, σήμερα φαίνεται να κλείνει στο 23,5%. Δηλαδή, απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας και 900 εκατ. ευρώ χαμένες εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακολούθως, εγκαταλείφθηκε και το σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ κατά της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και το χειρότερο, αύξησαν εκ νέου τις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Το ασφαλιστικό “ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου” αποτελεί μηχανισμό μείωσης συντάξεων. Συμπυκνώνει όλες τις ιδεοληψίες και τις ανερμάτιστες πολιτικές της κυβέρνησης, που οδηγούν στη μελλοντική αυτοϋπονόμευση του συστήματος. Σημειωτέoν, ότι δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί η αναγκαία και απαραίτητη Αναλογιστική Μελέτη που θα αποτυπώνει τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
  • Το ασφαλιστικό είναι στον “αέρα”! Το επιβεβαιώνουν το σπάσιμο κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ και οι αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων του ΕΤΕΑ. Οι τεράστιες θυσίες συνταξιούχων και εργαζομένων πήγαν χαμένες, θυσιάστηκαν στο βωμό της ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό σημαίνει ότι οι θυσίες δεν σταματούν εδώ!
  • Μετά το νόμο “ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου” διαμορφώνονται πλέον συνταξιούχοι δυο ταχυτήτων στην ελληνική κοινωνία. Οι πριν και μετά το νόμο 4387/2016, όπου με τα ίδια χρόνια εργασίας, με την ίδια δουλειά και τις ίδιες εισφορές θα έχουν μια απόκλιση από 15% έως 25% στις συντάξεις τους. Όπως, όλα πλέον δείχνουν ο επόμενος “κρυφός” στόχος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να αρθούν οι “ανισότητες”, θα είναι η κατάργηση του “εφευρήματος” της προσωπικής διαφοράς!”

σχετικα αρθρα