Θέλουν να φέρουν τη Black Friday και στην Ελλάδα οι έλληνες έμποροι

Θέλουν να φέρουν τη Black Friday και στην Ελλάδα οι έλληνες έμποροι

Άσπρη μέρα αναζητούν οι έλληνες έμποροι, εξετάζοντας λύσεις από το … εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο εμπορικός κόσμος εξετάζει την ερχόμενη Παρασκευή να «εισάγει» τον θεσμό της Black Friday, δηλαδή μίας ημέρας πολύ μεγάλων προσφορών – που φτάνουν έως 50% – μέσα στο Νοέμβριο.

Στόχος είναι να αναθερμανθεί η αγοραστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων.

«Ο καθένας προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει» σχολίασε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ωστόσο διαφωνούν με την ιδέα της Black Friday, σημειώνοντας στην εφημερίδα πως ήδη η περίοδος των εκπτώσεων είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να μην αντέχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το κόστος συμμετοχής και σε άλλη μία προσφορά.

Ο κ. Κορκίδης είπε ότι η ΕΣΕΕ δε θα εμπλακεί στο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών εμπορικών συλλόγων να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΣΕΕ θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη προκειμένου να συζητήσουν το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών και συνολικότερα το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο