current views are: 8

21 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:20

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης.

Δημοσίευση 09:20’

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης.

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η αδυναμία των μετοχών των φαρμακευτικών εταιριών και των εταιριών βασικών καταναλωτικών προϊόντων αντιστάθμισε την άνοδο του μεταλλευτικού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2%. Η ενίσχυση των μεταλλευτικών εταιριών βοήθησε τον βρετανικό δείκτη FTSE να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, ενώ οι μετοχές υγείας παρέσυραν σε απώλειες τον ελβετικό δείκτη SMI.

Οι ιταλικές τράπεζες συνέχισαν να δέχονται πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Monte Paschi και την UniCredit, καθώς και το επικείμενο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχώρησε σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη κινεζική εξαγορά της γερμανικής εταιρίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Aixtron οδηγώντας τη μετοχή της σε πτώση 8%.

Πτώση σημείωναν και οι βρετανικές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ύστερα από τις προειδοποιήσεις για την κερδοφορία τους που εξέδωσαν οι εταιρίες Essentra και Mitie, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του Brexit στις βρετανικές επιχειρήσεις με προσανατολισμό στην εγχώρια αγορά.


σχετικα αρθρα