current views are: 3

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:50

Δήλωση – σοκ Παπαδημητρίου σε ασυνεννοησία με Τσακαλώτο: Η υψηλή φορολόγηση δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

Σε μία δήλωση – σοκ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων.

Δημοσίευση 19:50’

Σε μία δήλωση – σοκ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων.

Σε μία δήλωση – σοκ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων. Ο υπουργός είπε πως η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η επταετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων σε όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται με εξωστρεφή μάλιστα  προσανατολισμό επειδή στερούνται επαρκούς ρευστότητας ενώ πρόσθεσε ότι η αύξηση της φορολογίας δεν καθιστά τη χώρα μας λιγότερο ανταγωνιστική από χώρες μέλη αντίστοιχου επιπέδου ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, τα όσα είπε ο κ. Παπαδημητρίου, είναι σοκαριστικά για την κοινωνία και τους επιχειρηματίες. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση θα πρέπει να καταφέρει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Παράλληλα, όπως είπε ο δημοσιογράφος, οι δηλώσεις Παπαδημητρίου έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που προ ημερών ζήτησε να πέσει ο στόχος για τα πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ, ώστε να μειωθούν οι φόροι και να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία.

Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Τάκης Χατζής είπε πως οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά έχουν μέσα το επικοινωνιακό. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση πιέζεται να πετύχει πλεονάσματα 3,5% για μία πενταετία. Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τη σημαίνει αυτό το ύψος του πλεονάσματος, καθώς θα συνοδευτεί με φόρους και περικοπές.

Ως προς το ύψος των πλεονασμάτων, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητά αυτά να μείνουν στο 3,5% για 10 χρόνια, η Γαλλία στα 3 με 4, και ο συμβιβασμός μάλλον θα επιτευχθεί στα 5 χρόνια. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είναι έξαλλος με αυτό, και μάλιστα έχει θέσει τον εαυτό του και εκτός εάν δεν μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της κυβέρνησης κατέληξε ο δημοσιογράφος.. 


σχετικα αρθρα