current views are: 3

9 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:31

Κλείνουν άρον άρον τα μπλοκάκια του ΟΑΕΕ για να γλυτώσουν εισφορές – 9.000 έκλεισαν τον Οκτώβριο, 40.000 στο εξάμηνο!

Κλείνουν με ρυθμό 9.000 το μήνα τα μπλοκάκια και τα βιβλία τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για να γλιτώσουν το τσουνάμι εισφορών 27% επί των πάσης φύσεως εισοδημάτων από εργασία που έρχεται από 1ης Ιανουαρίου με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Δημοσίευση 07:31’
οφειλες-σε-εφορια

Κλείνουν με ρυθμό 9.000 το μήνα τα μπλοκάκια και τα βιβλία τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για να γλιτώσουν το τσουνάμι εισφορών 27% επί των πάσης φύσεως εισοδημάτων από εργασία που έρχεται από 1ης Ιανουαρίου με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Κλείνουν με ρυθμό 9.000 το μήνα τα μπλοκάκια και τα βιβλία τους οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για να γλιτώσουν το τσουνάμι εισφορών 27% επί των πάσης φύσεως εισοδημάτων από εργασία που έρχεται από 1ης Ιανουαρίου με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, η φυγή των ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 40.000 στο τελευταίο εξάμηνο.

Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί όταν αποκαλυφθούν οι επιβαρύνσεις που σε συνδυασμό με τα φορολογικά χαράτσια καθιστούν ασύμφορη τη δήλωση των πραγματικών εισοδημάτων στην εφορία και τα Ταμεία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του οργανισμού, που αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, μέσα σε ένα μόνο μήνα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016, έκλεισαν μπλοκάκια και βιβλία στον ΟΑΕΕ 9.000 ασφαλισμένοι. Η ένδειξη αυτή είναι αντιπροσωπευτική για τη φυγή που παρατηρείται, καθώς από στοιχεία που έχει συλλέξει η εφημερίδα ταυτόχρονα καταγράφεται αύξηση των διακοπών κατά 10% ως 20% σε λογιστικά γραφεία και υπηρεσίες του ΟΑΕΕ από ελεύθερους επαγγελματίες, που σταματούν να πληρώνουν, παρότι δεν βγαίνουν στη σύνταξη.

Ακτινογραφία

Από τους 9.000 ασφαλισμένους που έφυγαν σε ένα μήνα από τον ΟΑΕΕ:

* Οι 5.125 διέκοψαν την ασφάλισή τους παίρνοντας εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ. Η εξαίρεση δίδεται για δύο λόγους: α) Οταν οι ασφαλισμένοι δηλώνουν ότι βρήκαν μισθωτή απασχόληση με 25 ένσημα το μήνα (παλαιότερα έπαιρναν εξαίρεση εμφανίζοντας εικονικά μισθωτή εργασία ακόμη και για μία ημέρα το μήνα), β) όταν οι ασφαλισμένοι ζητούν απαλλαγή εισφορών από τον ΟΑΕΕ και όχι κατ’ ανάγκη με διακοπή ασφάλισης, για τη μεταφορά της έδρας τους σε άλλη χώρα και εν προκειμένω στη Βουλγαρία, που είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για όσους δεν αντέχουν να πληρώνουν εξοντωτικούς φόρους και εισφορές στην Ελλάδα.

* Οι 504 διέκοψαν τον ΟΑΕΕ είτε λόγω υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης είτε λόγω θανάτου.

* Οι 3.873 έφυγαν με διακοπή επαγγέλματος.


σχετικα αρθρα