current views are: 7

10 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:10

Μείωση εισφορών και φόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνει ο Τσακαλώτος

«Εφικτή» χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του.

Δημοσίευση 12:10’

«Εφικτή» χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του.

«Εφικτή» χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Η Αγορά».

Νομίζω είναι ακόμα εφικτός ο στόχος, και όπως έχω πει πολλές φορές, τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση. Έχουμε κάνει τη θέση μας καθαρή σε σχέση με τη σημασία της επιστροφής των συλλογικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Αν η Ευρώπη δεν εξασφαλίσει τους όρους να συμμετέχουν τουλάχιστον στη φάση της ανάκαμψης, τότε δεν έχει μέλλον. Οι συλλογικές συμβάσεις, με αυτή την έννοια, είναι μέρος της λύσης όχι του προβλήματος. Επιπλέον, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση νέων μέτρων για  μετά το τέλος του προγράμματος δεν έχει ούτε οικονομική ούτε πολιτική λογική

Μιλώντας για τις συζητήσεις στο πρόσφατο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «πάντα θα έχουμε τζαρτζαρίσματα», αλλά επισημαίνει ότι «είναι στη φύση της διαπραγμάτευσης οι παίκτες να καθυστερούν να εμφανίσουν την τελική τους θέση». 

Πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, καθώς, «όλοι οι θεσμοί, και όλα τα κράτη μέλη καταλαβαίνουν τη σημασία του εγχειρήματος».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η θέση και η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι πρώτον, να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2 ,5%, όσο πιο γρήγορα γίνεται, και να υπάρξει η δέσμευση ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 1% που δημιουργείται θα χρησιμοποιηθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μειώσεις φόρων και κοινωνικών εισφορών. Και δεύτερον, να χρησιμοποιηθεί η απόδοση των μη παραμετρικών μέτρων, από τη φοροδιαφυγή για παράδειγμα, για κοινωνικούς σκοπούς.

Τέλος, ερωτηθείς για το ρόλο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρει ότι «είναι σκληρός κάποιες φορές αλλά τιμά τον λόγο του». «Θεωρεί ότι οι Έλληνες τηρούν τις υποσχέσεις τους και ότι το ίδιο πρέπει να κάνει το Eurogroup», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 


σχετικα αρθρα