current views are: 5

28 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:25

Κίνα, Brexit και Τραμπ έκαναν τους πλούσιους του πλανήτη πλουσιότερους

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 237 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2016, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Δημοσίευση 11:25’

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 237 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2016, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 237 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2016, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι απογοητευτικοί δείκτες σε ό,τι αφορά την κινεζική οικονομία, σε συνδυασμό με την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και η εκλογή του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ συνδυάστηκαν με καθαρά κέρδη και ζημίες για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη της τάξης των 4,8 τρισ. δολαρίων ημερησίως, ενώ το 2015 το αντίστοιχο «πάρε – δώσε» σε ημερήσια βάση είχε κινηθεί στα 4,4 τρισ. δολάρια.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 5,7%.

Πρωταθλητής στα κέρδη αναδείχθηκε ο Γουόρεν Μπάφερτ, ο οποίος πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του 11,8 δισ. δολάρια, καθώς η επενδυτική του, Berkshire Hathaway Inc., είδε τις μετοχές που κατέχει σε αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες να πραγματοποιούν άλμα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε επίπεδο ατομικών κερδών σε παγκόσμια κλίμακα, τέσσερις εκ των πέντε «πρωταθλητών» είναι Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, καθώς και ο μεγιστάνας του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ.


σχετικα αρθρα