current views are: 6

16 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση09:21

Υποχωρούν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εξαιτίας των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Δημοσίευση 09:21’

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εξαιτίας των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εξαιτίας των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, αν και η υποχώρηση της λίρας βοήθησε τον βρετανικό δείκτη FTSE να ανέλθει σε νέο ιστορικό υψηλό.

Οι μετοχές της Luxottica και της Essilor κατέγραψαν ράλι άνω του 10% αφού κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης ύψους 46 δισεκ. ευρώ, που θα δημιουργήσει μια παγκόσμια υπερδύναμη στη βιομηχανία οπτικών ειδών. Η μετοχή της Luxottica ανήλθε σε υψηλό έτους, ενώ της Essilor στο υψηλότερο επίπεδό της από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στις 10:16 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε πτώση 1,3%, ενώ ο FTSE ενισχύθηκε κατά 0,1%, με τον ενισχυμένο μεταλλευτικό κλάδο να τον βοηθά να καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό.

Στον τραπεζικό κλάδο, ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης .FTIT8300 κατέγραφε υποαπόδοση, υποχωρώντας κατά 1,5%, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τον οίκο DBRS, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος δανεισμού για τις τράπεζες. Την Παρασκευή, ο καναδέζικος οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας DBRS υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας σε BBB από A, επικαλούμενος την αβεβαιότητας για την ικανότητα της χώρας να περάσει μεταρρυθμίσεις, την συνεχή αδυναμία του τραπεζικού κλάδου και την εύθραυστη ανάπτυξη.


σχετικα αρθρα