current views are: 4

19 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση05:36

Αγώνας δρόμου για την καταβολή 95.000 συντάξεων – Κάθε μήνα θα εκκαθαρίζονται 9.000 αιτήσεις

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Δημοσίευση 05:36’

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Σε αγώνα δρόμου για την καταβολή 95.000 συντάξεων μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο βρίσκεται ο ΕΦΚΑ, την ώρα που παράλληλα “τρέχουν” οι διαδικασίες ενοποίησης των ταμείων κύριας ασφάλισης.  

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα 859 εκατ. ευρώ που αναμένεται να λάβει ο ΕΦΚΑ ως επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, περιγράφεται αναλυτικά σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι η αποπληρωμή των αιτήσεων συνταξιοδότησης που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα αποπληρωμής θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από τη λήψη της επιχορήγησης. Σε κάθε περίπτωση μάλιστα, αναφέρει η απόφαση, το πρόγραμμα της πρόσθετης επιχορήγησης θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. 

Μάλιστα στην περίπτωση που προκύψουν υπόλοιπα από την επιχορήγηση που δεν θα αξιοποιηθούν για την εξόφληση οφειλόμενων αναδρομικών ποσών, αυτά θα πρέπει να επιστραφούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) το αργότερο ένα μήνα μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριες συντάξεις σε αναμονή που φθάνει σε ακραίες περιπτώσεις και τα 3,5 χρόνια είναι 95.000 και, βάσει του σχεδιασμού, κάθε μήνα θα αποπληρώνονται συντάξεις και αναδρομικά για περίπου 9.000 αιτήσεις.
 


σχετικα αρθρα