current views are: 8

17 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση09:04

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές, ο βρετανικός δείκτης FTSE επεκτείνει τις απώλειές του εν αναμονή της ομιλίας της Μέι.

Δημοσίευση 09:04’

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές, ο βρετανικός δείκτης FTSE επεκτείνει τις απώλειές του εν αναμονή της ομιλίας της Μέι.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, εξαιτίας των μεταλλευτικών εταιριών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ οι αγορές αναμένουν την ομιλία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και τις λεπτομέρειες για τη θέση της Βρετανίας αναφορικά με το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,5% με τον βρετανικό δείκτη blue-chip FTSE να παρατείνει τις απώλειές του, υποχωρώντας 0,4%.

Οι φόβοι ότι η Βρετανία βαίνει προς ένα «σκληρό» Brexit εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα οδηγώντας τη λίρα σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδά της έναντι του δολαρίου εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Η Βρετανία δεν θα επιδιώξει μια συμφωνία με την ΕΕ που θα την αφήσει “μισή μέσα, μισή έξω” από την ΕΕ, όπως αναμένεται να δηλώσει η Μέι σύμφωνα με το γραφείο της στην ομιλία που θα παρουσιάζει τις 12 προτεραιότητές της για τις επικείμενες συνομιλίες ‘διαζυγίου’ με την ΕΕ.

Σημαντικές απώλειες κατέγραφαν οι εταιρίες των πρώτων υλών, υποχωρώντας κατά 1,1%, λόγω της μείωσης των τιμών των μετάλλων. Οι μετοχές των Anglo American , BHP Billiton και Antofagasta σημείωσαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 1,6% και 1,8%.


σχετικα αρθρα