current views are: 7

23 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση09:45

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

Δημοσίευση 09:45’

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, λόγω της υποχώρησης των τραπεζών και της προειδοποίησης της Essentra για την κερδοφορία της.

Στις 10:19 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,7%, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν στη ρητορική προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την ορκωμοσία του την Παρασκευή.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας προϊόντων διήθησης Essentra σημείωσε πτώση 12% αφού προειδοποίησε ότι τα ετήσια προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της θα διαμορφωθούν κοντά στις κατώτερες προβλέψεις της ή θα είναι και ακόμα χαμηλότερα από αυτές.

Η μετοχή της ασφαλιστικής Generali σημείωσε άνοδο 4,6%. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε το Σάββατο ότι η Intesa Sanpaolo θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό στην Generali, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη γερμανική ασφαλιστική Allianz, η οποία αναζητά στόχους εξαγοράς.

Η Allianz σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,5%, ενώ η Intesa Sanpaolo υποχώρησε κατά 2,3%, παρασύροντας τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο σε απώλειες 2,3%.


σχετικα αρθρα