current views are: 7

19 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:08

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης σήμερα, εξαιτίας των αδύναμων χρηματοπιστωτικών μετοχών.

Δημοσίευση 09:08’

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης σήμερα, εξαιτίας των αδύναμων χρηματοπιστωτικών μετοχών.

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης σήμερα, εξαιτίας των αδύναμων χρηματοπιστωτικών μετοχών, ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραφε η Danone μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε για τις πωλήσεις της.

Στις 10:09 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%, υποχωρώντας από το υψηλό 11 μηνών που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της Danone σημείωσε πτώση περίπου 2%. Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων είπε ότι αναμένει η αύξηση των πωλήσεων του 2016 να είναι χαμηλότερη των αρχικών στόχων λόγω των χαμηλότερων σε σχέση με τις εκτιμήσεις επιδόσεων της ευρωπαϊκής μονάδας γαλακτοκομικών.

Απώλειες κατέγραψαν νωρίτερα οι κλάδοι των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούσαν τα κέρδη που αποκόμισαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων. Πτώση 1,3% σημείωσαν νωρίτερα οι εταιρίες εξόρυξης, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.


σχετικα αρθρα