current views are: 7

31 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση14:09

«Βολές» Ryanain κατά κυβέρνησης – Μειώνει τα δρομολόγια της στην Ελλάδα

Μείωση της τάξεως του 22% θα παρουσιάσουν τα δρομολόγια της Ryanair, σύμφωνα  με τον εμπορικό διευθυντή της ιρλανδικής εταιρίας, David O’ Brien, ρίχνοντας το γάντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Δημοσίευση 14:09’

Μείωση της τάξεως του 22% θα παρουσιάσουν τα δρομολόγια της Ryanair, σύμφωνα  με τον εμπορικό διευθυντή της ιρλανδικής εταιρίας, David O’ Brien, ρίχνοντας το γάντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Μείωση της τάξεως του 22% θα παρουσιάσουν τα δρομολόγια της Ryanair, σύμφωνα  με τον εμπορικό διευθυντή της ιρλανδικής εταιρίας, David O’ Brien, αφήνοντας αιχμές στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση αυτή.

Ειδικότερα η low cost εταιρία στο πλαίσιο παρουσίασης του χειμερινού προγράμματος της ανακοίνωσε μείωση της παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα., χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση στη χώρα «χαώδης».

Αίτια της απόφασης αυτής καθώς φαίνεται είναι τόσο η ολοκλήρωση των εργασιών του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και οι αναπάντητες αναπτυξιακές προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο David O’ Brien εξέφρασε την ελπίδα πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος» και την προέτρεψε να παρατείνει την σύμβαση του ΔΑΑ, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του τουρισμού, παρά την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά. Η Ryanair υπογραμμίζει, πως εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες 2,7δισ.ευρώ), οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την Ryanair, εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες € 2.7 δισ.). Κάτι τέτοιο θα συνέβαλε στην δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, προανήγγειλε την έναρξη τεσσάρων νέων δρομολογίων από το αεροδρόμιο της Αθήνας, εκ των οποίων τα δυο θα αφορούν το Κατοβίτσε και την Κρακοβία, ενώ τα άλλα δύο θα ανακοινωθούν σύντομα