current views are: 9

7 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:17

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας

Δημοσίευση 05:17’

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, σχετικά με την ομαλοποίηση της ροής του πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 33 σεντς στα 47,59 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή μείωσή τους κατά 37 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου, αυξήθηκαν κατά 31 σεντς στα 45,14 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 39 σεντς στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν προχθές υψηλό εβδομάδας, μετά τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για τη συνεργασία τους στη σταθεροποίηση της διεθνούς αγοράς πετρελαίου.

Ωστόσο, στη συνέχεια, μειώθηκαν κυρίως εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που ακολούθησε την ανακοίνωση.

Οι χώρες-μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ, που παράγουν πετρέλαιο αναμένεται να έχουν έναν κύκλο ανεπίσημων συνομιλιών στην Αλγερία στις 26-28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί στην αγορά του πετρελαίου, που εκφράζουν αμφιβολίες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.


σχετικα αρθρα