current views are: 13

19 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση09:48

Κόντρες στο «Ακραίως» για το ασφαλιστικό – Το ταξικό πρόσημο που γίνεται εξοντωτικό

Και ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ με τις εισφορές στα μπλοκάκια, το ασφαλιστικό παραμένει ένα μεγάλο “αγκάθι” της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 09:48’

Και ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ με τις εισφορές στα μπλοκάκια, το ασφαλιστικό παραμένει ένα μεγάλο “αγκάθι” της κυβέρνησης.

Και ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ με τις εισφορές στα μπλοκάκια, το ασφαλιστικό παραμένει ένα μεγάλο “αγκάθι” της κυβέρνησης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα σημείωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή πως “στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση έχει ταξικό πρόσημο” με τον Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση να της απαντά πως αυτό το πρόσημο είναι διχαστικό και εξοντωτικό. “Όπου ακούτε για ταξικό πρόσημο ισοδυναμεί με διχαστικό πρόσημο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. 

“Είναι ανταποδοτικό το ασφαλιστικό σύστημα που ψηφίσαμε. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν την βιωσιμότητα του Ταμείου και θα το κάνουν αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Θα πληρώσουν αυτοί που μπορούν και βγάζουν” τόνισε η κ. Καρακώστα και σε ερώτηση του κ. Χατζή όσον αφορά ποια κοινωνική τάξη εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως είναι τα χαμηλά εισοδήματα.  “Το εισόδημα καθορίζεται κάθε φορά από την οικονομική κατάσταση της χώρας” συμπλήρωσε η κ. Καρακώστα.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης, δήλωσε πως το ασφαλιστικό είναι στον αέρα και έχει ολέθρια αποτελέσματα στην αγορά εργασίας. “Στα 10 δισ. ευρώ είναι η επιβάρυνση στο ασφαλιστικό από το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε.

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση. “Όπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν” είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια γραμμή ήταν και ο κ. Βρούτσης, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του είπε ότι “δεν θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τα νέα άδικα μέτρα”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει απέναντι του τη ΝΔ συμπαγή”, είπε.


σχετικα αρθρα