Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς στο Hilton. 

Ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης ενημέρωσε για την συνέχιση των συζητήσεων την Τετάρτη δηλώνοντας: «Θα συνεχιστούν και σήμερα οι συζητήσεις σε τεχνικά κλιμάκια για 4 - 5 θέματα, ενώ θα γίνει και μια συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής στις 3 ή στις 4 το απόγευμα».

«Θα παραμείνουν τρία ή τέσσερα πολιτικά θέματα προς επίλυση ίσως αργότερα. Θα συνεχιστεί η συζήτηση», συμπλήρωνε, θέτοντας ως στόχο και δίνοντας μεγάλες πιθανότητες να υπάρξει Staff Level Agreement έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

«Το βασικό ζήτημα τώρα είναι τα αντίμετρα και τα μέτρα και η βασική συζήτηση είναι πάνω σε αυτά», σημείωνε αρμόδια πηγή και πρόσθεσε:«υπάρχει μεγάλη σύγκλιση σε πολλά από αυτά που θέλουμε να κάνουμε για τα αντίμετρα τόσο από τη μεριά των εσόδων όσο και από τη μεριά των δαπανών» είπε ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας και πρόσθεσε: «Η αίσθηση μου είναι ότι όλοι τώρα έχουν εστιάσει στην 20η Μαρτίου για να έχουμε σημαντική πρόοδο μέχρι τότε. Ακόμη και αν δεν έχουν κλείσει όλα να αισθανθεί ένας κόσμος ότι έχει γίνει το βασικό βήμα»

Όπως ανέφερε, αυτό που πρέπει να αποφασιστεί στο Eurogroup είναι το SLA, άρα ότι γίνεται εντός του 2018, τα μέτρα, τα αντίμετρα, και μετά να κλείσει όλο το πακέτο που είναι τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος και το ποια θα είναι η πορεία των πλεονασμάτων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σε ότι αφορά το εργασιακό ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας υποστήριξε ότι είναι ένα θέμα που παρουσιάζει αμφισημία, εννοώντας ότι είναι ξεχωριστό θέμα από το SLA. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι 

Νωρίτερα, πηγή με γνώση των συνομιλιών ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει Staff Level Agreement έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα, πως το δημοσιονομικό κενό του 2018 δεν υπάρχει ούτε και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους, σημείωσε «Υπάρχει, γενικά, μια αρκετά μεγάλη συμφωνία σε πολλά πράγματα. Όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει αρκετή τεχνική δουλειά σε 5 - 6 ζητήματα. Συζητάμε και ποια θα είναι η κατάλληλη διαδικασία για να πάμε όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένοι στις 20 Μαρτίου.» Ακόμη, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεχισθούν και αύριο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες , το ΔΝΤ εξακολουθεί να αντιδρά στην μείωση του ΕΝΦΙΑ που ζητάει η κυβέρνηση. Επίσης, δεν δέχεται ακόμα τη σταδιακή μείωση των συντάξεων και απαιτεί εφάπαξ περικοπή του συνόλου του ποσού. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία τόσο στη μείωση της φορολογίας όσο και στην ανάπτυξη ενός μεγάλου προγράμματος αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας. Το ύψος των περικοπών αγγίζει το 2% του ΑΕΠ.