current views are: 7

9 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση15:20

Άνοδο του πληθωρισμού και ανάκαμψη στην ευρωζώνη προβλέπει ο Ντράγκι

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. 

Δημοσίευση 15:20’

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. 

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημειώσε ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού έχει εξαφανιστεί και παρατηρείται άνοδος των προσδοκιών της αγοράς για τον πληθωρισμό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να ανακηρύξει η ΕΚΤ την νίκη στο μέτωπο του πληθωρισμού.  

Ως εκ τούτου είναι ακόμα αναγκαία μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική, ώστε να ενισχυθούν οι πληθωριστικές πιέσεις και να στηρίξουν τον πληθωρισμό.

Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε πως η ΕΚΤ αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή και χαμηλότερα επίπεδα αρκετά μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Επισήμανε επίσης πως θα συνεχίσει να κάνει αγορές με τον μηνιαίο ρυθμό των 80 δισ. ευρώ ως το τέλος Μαρτίου και από τον Απρίλιο ως το Δεκέμβριο του 2017 ή και αργότερα με ρυθμό 60 δισ. ευρώ.

Υπογράμμισε ωστόσο, πως αν οι προοπτικές της οικονομίες επιδεινωθούν, η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού όσον αφορά το μέγεθος ή τη διάρκεια.

 


σχετικα αρθρα