ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλοκάκια»: Προς παράταση η καταβολή εισφορών - 60.000 ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια

του Ανδρέα Πετρόπουλου - Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2017, 13:59 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2017, 13:58
«Μπλοκάκια»: Προς παράταση η καταβολή εισφορών - 60.000 ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προς παράταση έως το τέλος Μαρτίου προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας για τις εισφορές που αφορούν τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια), καθώς επιβεβαιωνεται ότι περίπου 60.000 ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει ακόμα τα ειδοποιητήριά τους.

Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων που εργάζονται υπό καθεστώς παράλληλης ασφάλισης οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ένα ή δύο το πολύ εργοδότες με «μπλοκάκι» ή είναι μισθωτοί και έχουν μπλοκάκι για τον δεύτερο εργοδότη τους. 

Το υπουργείο θα παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία καταβολής εισφορών, ειδικά γι’ αυτή την πολύ συγκεκριμένη ομάδα ασφαλισμένων.

Μέχρι χθες τουλάχιστον 60.000 μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση για την οποία «έκοβαν» δελτίο παροχής υπηρεσιών δεν είχαν ενταχθεί στο σύστημα, ενώ 31.000 μηχανικοί μισθωτοί που είχαν ενεργό «μπλοκάκι» το 2015 δεν έχουν περάσει στο σύστημα, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί εάν εξακολουθούν να διατηρούν μπλοκάκι το 2017.  

Πάντως μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας 628.000 ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είχαν καταβάλλει τις εισφορές Ιανουαρίου, με τα έσοδα να φτάνουν τα 130 εκατ. ευρώ.