current views are: 3

15 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:45

Ειδική ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε πληγείσες περιοχές της Ηλείας

Σε ειδική ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη κατοίκων σε περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα προχώρησε η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 13:45’

Σε ειδική ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη κατοίκων σε περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα προχώρησε η κυβέρνηση.

Σε ειδική ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη κατοίκων σε περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα προχώρησε η κυβέρνηση.

Αφορά τους Δήμους Πηνειού και Ήλιδας της περιφέρειας Ηλείας. Συγκεκριμένα υπογράφηκαν από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ σε εικοσιτέσσερις (24) ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αντιστοιχούν σε αυτά των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Πηνειού και Ήλιδας, οι οποίοι κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 8.9.2016 και 6-7-8.9.2016 αντιστοίχως.

Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση των Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1139/16.9.2016 και ΠΟΛ 1132/16.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 των ανωτέρω αποφάσεων.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 6.4.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 10.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών. 


σχετικα αρθρα