current views are: 7

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση07:40

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Απομένουν δύο έως τρεις εκκρεμότητες – Θέμα ημερών να κλείσουν τα ζητήματα

«Δύο έως τρία ζητήματα» παραμένουν σε εκκρεμότητα, κατόπιν της ολοκλήρωσης των δια ζώσης διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

Δημοσίευση 07:40’

«Δύο έως τρία ζητήματα» παραμένουν σε εκκρεμότητα, κατόπιν της ολοκλήρωσης των δια ζώσης διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

«Δύο έως τρία ζητήματα» παραμένουν σε εκκρεμότητα, κατόπιν της ολοκλήρωσης των δια ζώσης διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως υποστήριξαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

«Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί» οι εκκρεμότητες, έσπευσαν να δηλώσουν οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο ΑΜΠΕ. Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τους δανειστές έδινε χθες η ελληνική αντιπροσωπεία, στις Βρυξέλλες.  Αν και υπήρξε, ενδεχομένως, σύγκλιση σε μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, στα εργασιακά και τα ενεργειακά οι αποστάσεις παραμένουν μεγάλες.

Κυβερνητική πηγή, μάλιστα, σημείωνε στην «Καθημερινή» πως η διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν συνδέεται με την στάση της Αθήνας απέναντι στη Διακήρυξη της Ρώμης, προσέθετε η ίδια κυβερνητική πηγή. 

Εις ότι αφορά την ολοκλήρωση, αργά μετά τα μεσάνυχτα, των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι αυτές δεν συνιστούν εμπλοκή της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ υπήρξαν διαρροές περί συνέχισης των συζητήσεων και σήμερα Παρασκευή. Από κυβερνητικής πλευράς σημειωνόταν ότι «ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Βρυξελλών, όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, τόσο από την πλευρά του έλληνα Υπουργού Οικονομικών όσο και από την πλευρά του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ». 

ESM: Σημειώθηκε κάποια πρόοδος

«Κάποια πρόοδος» σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών στις Βρυξέλλες, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ο ίδιος διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι οι συνομιλίες των εμπλεκόμενων πλευρών, θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό επιτελείο της Αθήνας και οι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονταν στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα, με στόχο την άμβλυνση των διαφορών στα εκκρεμή ζητήματα.

Μάλιστα, στη χθεσινή συνάντηση, φέρεται να έδωσε το «παρών» και ο διευθυντής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν.

 


σχετικα αρθρα