ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ευρωβουλή την Τρίτη η Τρόικα

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2012, 19:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2012, 19:00
Στην Ευρωβουλή την Τρίτη η Τρόικα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας (Τόμσεν,Μορς και Μαζούχ) την Τρίτη θα εμφανιστούν ενώπιον της Ευρωβουλής, μετά την απόφαση των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας (Τόμσεν,Μορς και Μαζούχ) την Τρίτη θα εμφανιστούν ενώπιον της Ευρωβουλής, μετά την απόφαση των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, στην ενημέρωση Τύπου που έγινε από Έλληνες ευρωβουλευτές στην Αθήνα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση, για την οποία υπάρχει η πρόταση να καθιερωθεί ανά τετράμηνο, δεν έχει μεν τη δύναμη να ανατρέψει πολιτικές που έχουν αποφασιστεί στο Συμβούλιο, εμπεριέχει όμως την αξία της «πολιτικής λογοδοσίας, μιας μορφής δημοκρατικού ελέγχου» της τρόικας για τα πεπραγμένα της στην Ελλάδα».

Τα ζητήματα που πρόκειται να τεθούν ενώπιον της τρόικας συνοψίζονται στην έκθεση που κατάρτισε η «εναλλακτική τρόικα» των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, η οποία δημοσιεύτηκε χτες, περίπου τρεις βδομάδες μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Η Ελίζα Φερέιρα, πρώην υπουργός Υποδομών της Πορτογαλίας, ο Ρόμπερτ Γκέμπελς, πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου και η Ιβάλο Καλφέν, πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, υπογραμμίζουν στην έκθεσή τους μεταξύ άλλων ότι η τρόικα πρέπει να λογοδοτεί για τις πολιτικές της στην Ελλάδα -αλλά και αλλού- ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ρεαλιστική-περισσότερο χρόνο- δημοσιονομική πορεία προκειμένου η ύφεση να μην υποσκάψει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, ότι πρέπει να συσταθεί ένας οργανισμός για επενδύσεις και ανάπτυξη στους τομείς που η χώρα θέλει να αναπτύξει, ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις για την ανεργία των νέων -με υπόδειγμα την Αυστρία- δράσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και για «δίκαιες» τιμές στα καταναλωτικά προϊόντα.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας στην Ελλάδα θα επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να συμμετάσχουν στη συζήτηση που διοργανώνουν από κοινού οι επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17:00 τοπική ώρα Βρυξελλών και κύριο θέμα θα είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα.

 

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr