ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lamda Development: Στα 28,6 εκατ. οι ζημιές το 2011

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 18:13 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2012, 18:13
 Lamda Development: Στα 28,6 εκατ. οι ζημιές το 2011
Facebook Twitter Whatsapp
Ζημιές ύψους 28,6 εκατ. ευρώ από ζημιές 29,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2011 η Lamda Development.
Ζημιές ύψους 28,6 εκατ. ευρώ από ζημιές 29,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2011 η Lamda Development.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η εμφάνιση των ζημιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αναπροσαρμογή της αξίας των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου (37,7 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους) καθώς και στην καταβολή καθαρών ετήσιων τόκων €20,6 εκατ., ποσό αυξημένο κατά 2,8 εκατ. ευρώ λόγω της ανόδου των επιτοκίων δανεισμού.Παράλληλα, αρκετά ικανοποιητική κρίνεται η απόδοση του εμπορικού κέντρου “Golden Hall” δεδομένου ότι η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία παρά την κρίση μειώθηκε οριακά κατά 4% ενώ ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε μικρή πτώση κατά 5%.


Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο “The Mall Athens” για την ίδια περίοδο κινήθηκε πτωτικά κατά 9%, πολύ ικανοποιητικά συγκριτικά με το σύνολο της λιανικής παρεμφερών προϊόντων, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία μειώθηκε κατά 5%.


Στο “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη η πτώση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων περιορίστηκε επίσης στο 9%, η επισκεψιμότητα παρέμεινε στα περσινά υψηλά επίπεδα και η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία παρουσίασε μικρή κάμψη κατά 4%. Σημειωτέον ότι, μετά την ανάληψη του 100% της διαχείρισης του “Mediterranean Cosmos” από το Lεκέμβριο του 2010, υλοποιούνται επιτυχώς αλλαγές και βελτιώσεις με στόχο τη ποιοτική αναβάθμιση και περαιτέρω ενδυνάμωση του προϊοντικού μείγματος με επιπλέον ισχυράεμπορικά σήματα, όπως το ATTICA, η H&M και η APPLE.
Επιπλέον, το Πάσχα ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της αρχιτεκτονικής και αισθητικής αναβάθμισης του Εμπορικού Κέντρου, επένδυση που αναδεικνύει την αφοσίωση μας προς τα Εμπορικά Κέντρα. Ε


Η Μαρίνα του Φλοίσβου παρουσίασε μείωση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας κατά €2,2 εκατ. περίπου κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της συνεχιζόμενης διαρροής σκαφών προς την Μαρίνα του Αγίου Κοσμά που λειτουργεί χωρίς να καταβάλλει ενοίκιο προς το Ελληνικό Lημόσιο.


Η Μαρίνα του Φλοίσβου συνεχίζει να διατηρεί το μοναδικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα να μπορεί να προσφέρει το 50% του συνόλου των 300 θέσεων ελλιμενισμού σε θαλαμηγούς με μήκος μεγαλύτερο των 30 μέτρων. Επίσης, η χερσαία ανάπτυξη (εμπορικά καταστήματα και χώροι εστίασης) παρουσιάζει ευρεία αποδοχή και επισκεψιμότητα που προσεγγίζει τους 15.000 επισκέπτες την ημέρα τα Σαββατοκύριακα, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.