ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αlpha Bank: Eγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου 4,58 δισ. ευρώ- Πρόσκληση Κωστόπουλου στους μετόχους να συμμετάσχουν

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2013, 11:31 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2013, 16:16
Αlpha Bank: Eγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου 4,58 δισ. ευρώ- Πρόσκληση Κωστόπουλου στους μετόχους να συμμετάσχουν
Facebook Twitter Whatsapp

Eγκρίθηκε αύξηση κεφαλαίου ύψους 4,57 δισ. ευρώ. Ακολουθεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης και μετά η περίοδος άσκησης μέσα στον Μάιο.

Πρόσκληση να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου της Alpha Bank, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, απηύθυνε ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος, στους μετόχους σε παρέμβασή του στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, επισημαίνοντας ότι τούτη συνιστά "κλειδί" όχι μόνο για την τράπεζα αλλά και για το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του.«Να λάβετε όλοι μέρος, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είναι κλειδί όχι μόνο για την Alpha αλλά και για το σύνολο του κλάδου. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας», τόνισε. 
Η Γενική Συνέλευση της Alpha Bank ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Στη Γ.Σ. παραβρέθηκαν μέτοχοι που κατείχαν το 29% των μετοχών οι οποίοι και ενέκριναν την αύξηση κεφαλαίου ύψους 4,57 δισ. ευρώ.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να καθορίσει τους όρους της αύξησης. Τέλος Απριλίου αναμένονται οι εγκρίσεις από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η περίοδος άσκησης του δικαιώματος αναμένεται να ακολουθήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διοικητικών στελεχών της Αlpha Bank, ο στόχος της εξασφάλισης της ιδιωτικής συμμετοχής του 10% θα καλυφθεί.