ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιντραλότ - Ν.Κορέα: Έρευνα για... ύποπτες συμβάσεις με την Korea Lottery

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2013, 15:58 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2013, 12:49
Ιντραλότ - Ν.Κορέα: Έρευνα για... ύποπτες συμβάσεις με την  Korea Lottery
Facebook Twitter Whatsapp

Η έρευνα θα αναζητήσει τους λόγους της καθυστέρησης της Korea Lottery στην επιλογή νέου συστήματος διαχείρισης καθώς και τη διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή της Ιντραλότ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ελέγχου της Νότιας Κορέας ξεκίνησε έλεγχο των συμβάσεων της Korea Lottery Comission, προκειμένου να εξακριβώσει πώς διαχειρίζονται τα κεφάλαια της εταιρείας  και πώς επιλέγονται οι επιχειρήσεις με τις οποίες πραγματοποιούνται συμβάσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει κορεάτικο ενημερωτικό site.

Η έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο που επελέγη το Δεκέμβριο η Ιντραλότ, για να αναλάβει το online σύστημα διαχείρισης  της εταιρείας, σε συνεργασία με την LG CNS  μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού της Νότιας Κορέας.

Η Ιντραλότ διαχειριζόταν το σύστημα παιχνιδιών της Korea Lottery  από το 2008, αλλά το 2011 υπήρξαν υποψίες για χειραγώγηση των αρθμών στα παιχνίδια και η Korea Lottery επέλεξε μια κοινοπραξία της LG CNS και της Windyplan για να αναπτύξουν ένα σύστημα που θα κατασκευαζόταν εκεί. Ομως η Korea Lottery καθυστέρησε στην επιλογή του νέου διαχειριστή που θα αντικαθιστούσε την Ιντραλότ, το Μάρτιο, και επέλεξε την ελληνική Ιντραλότ ως δεύτερο διαχειριστή από κοινού με την κορεάτικη εταιρεία....Υποστήριξε ότι η επιλογή δύο εταιρειών ήταν απαραίτητη για να εξασφαλιστέι η συνολική αξιοπιστία του συστήματος.

Για την επιλογή της Ιντραλότ η Korea Lottery  δεν έκανε δημόσιο διαγωνισμό όπως απαιτεί σύμφωνα με το νόμο όταν το ποσό της σύμβασης ξεπερνά τα 50 εκ. γουαν, τη στιγμή που το ύψος της σύμβασης ήταν 7,6 δισ. γουαν (5,6 εκ. ευρώ).

Η έρευνα θα αναζητήσει τους λόγους της καθυστέρησης στην επιλογή νέου συστήματος καθώς και τη διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή της Ιντραλότ.

Μ.Πρωτονοταρίου