ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις καπνοβιομηχανίες εναντίον της διακίνησης λαθραίων

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2013, 16:39 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2013, 16:39
Τέσσερις καπνοβιομηχανίες εναντίον της διακίνησης λαθραίων
Facebook Twitter Whatsapp

Η εξάλειψη του παράνομου εμπορίου τσιγάρων και οινοπνευματωδών ποτών απαιτεί διεθνή συνεργασία και εξυπνότερα εργαλεία που θα βοηθήσουν τα στελέχη των Τελωνείων και των φορολογικών Αρχών να αντιμετωπίσουν όσους επιδίδονται σε αυτές τις δραστηριότητες. Για τον σκοπό αυτόν, η DCTA προσφέρει μια δοκιμασμένη, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική λύση, με βάση την τεχνολογία Codentify.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως, ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καταναλωτικών αγαθών που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Ειδικότερα, οι εταιρείες British American Tobacco, Imperial Tobacco Group, Japan Tobacco International και Philip Morris International δημιούργησαν την Digital Coding & Tracking Association (DCTA- Ένωση Ψηφιακής Κωδικοποίησης και Εντοπισμού), που συγκροτήθηκε για την προώθηση διεθνών προτύπων και ψηφιακών τεχνολογιών με στόχο να συνδράμει τις κυβερνήσεις στην καταπολέμηση των λαθραίων και παραποιημένων προϊόντων και της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η DCTA αξιοποιεί τη συλλογική τεχνογνωσία του κλάδου όσον αφορά τη διασφάλιση των διεθνών εφοδιαστικών αλυσίδων και την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για τη διάκριση των γνήσιων προϊόντων από τα παραποιημένα. Η εξάλειψη του παράνομου εμπορίου τσιγάρων και οινοπνευματωδών ποτών απαιτεί διεθνή συνεργασία και εξυπνότερα εργαλεία που θα βοηθήσουν τα στελέχη των Τελωνείων και των φορολογικών Αρχών να αντιμετωπίσουν όσους επιδίδονται σε αυτές τις δραστηριότητες. Για τον σκοπό αυτόν, η DCTA προσφέρει μια δοκιμασμένη, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική λύση, με βάση την τεχνολογία Codentify.

Το Codentify εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή, προσφέροντας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι κυβερνήσεις για την προστασία των φορολογικών εσόδων, την επαλήθευση της νομιμότητας των μεταφορών προϊόντων και την εκπλήρωση των διεθνών κανονιστικών απαιτήσεων, μεταξύ άλλων του πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού.