ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται ως το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2013, 07:01 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2013, 12:00
Συνεχίζεται ως το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μέλη της τρικομματικής επιτροπής συνεδριάζουν εκ νέου την Τρίτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις που θα τεθούν προς έγκριση από την τρόικα, η οποία φθάνει στην Αθήνα την ίδια μέραγια τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο.

Για άλλα δύο χρόνια, από το 2014 μέχρι  το 2016,  θα συνεχίζει να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα  όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στον κορμό της νέας φορολογίας περιουσίας που κατ' ουσίαν μονιμοποιεί και το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους είναι μεγάλες, καθώς η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα.

Από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων που επεκτείνεται και στα αγροτεμάχια, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, παρότι αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από τον φόρο τα κτήματα των κατ' επάγγελμα αγροτών.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εναλλακτικά σενάρια για τη φορολογία όχι μόνο των αγροτεμαχίων αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας. Τα μέλη της τρικομματικής επιτροπής συνεδριάζουν εκ νέου την Τρίτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις που θα τεθούν προς έγκριση από την τρόικα, η οποία φθάνει στην Αθήνα την ίδια μέραγια τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο.