ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σλοβενία: Άνοδο 2% κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούνιο

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2013, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2013, 11:00
Σλοβενία: Άνοδο 2% κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούνιο
Facebook Twitter Whatsapp

Άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Σλοβενία τον Ιούνιο έναντι του Μαΐου και διαμορφώθηκε στο επίπεδο του -12%, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Σλοβενία τον Ιούνιο έναντι του Μαΐου και διαμορφώθηκε στο επίπεδο του -12%, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Σε σχέση με τον Ιούνιο 2012, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 5%. 

Εξάλλου, ανοδική ήταν η τάση του δείκτη εμπιστοσύνης στο λιανικό εμπόριο (15%), καθώς σημείωσε αύξηση δεκαεννέα ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Μαΐου, όταν είχε διαμορφωθεί στο -4%. Σε σχέση με τον Ιούνιο 2012, ο δείκτης εμπιστοσύνης στο λιανικό εμπόριο σημείωσε αύξηση δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, κατά κύριο λόγο στη βελτίωση των προσδοκιών των επιχειρηματιών για την κατάσταση του κλάδου. 

Αντίθετα, μείωση μίας ποσοστιαίας μονάδας, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο -21%, σημείωσε τον Ιούνιο, έναντι του Μαΐου, ο δείκτης εμπιστοσύνης στις κατασκευές, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας.