ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ προς κεντρικούς τραπεζίτες: Μην βιαστείτε να εγκαταλείψετε τις πολιτικές εύκολου χρήματος

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2013, 10:01 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2013, 10:36
Λαγκάρντ προς κεντρικούς τραπεζίτες: Μην βιαστείτε να εγκαταλείψετε τις πολιτικές εύκολου χρήματος
Facebook Twitter Whatsapp

Οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας δεν χρειάζεται να βιαστούν να  εγκαταλείψουν τις πολύ χαλαρές νομισματικές πολιτικές τους, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας δεν χρειάζεται να βιαστούν να  εγκαταλείψουν τις πολύ χαλαρές νομισματικές πολιτικές τους, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ

«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται βιασύνη για την έξοδο (από τα μέτρα). Η μη συμβατική νομισματική πολιτική χρειάζεται ακόμα σε όλα τα μέρη όπου χρησιμοποιείται, αν και σε κάποια από αυτά, χρειάζεται περισσότερο από ό,τι σε άλλα. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η μη συμβατική νομισματική πολιτική μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα. Και στην Ιαπωνία, η έξοδος απέχει ακόμα αρκετά», τόνισε.

Όμως, στην ομιλία της στην ετήσια συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, είπε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη, από την έξοδο από τις πολιτικές αυτές.

«Οι πολιτικές και ο συντονισμός της πολιτικής δεν βρίσκονται ακόμα εκεί όπου θα έπρεπε να είναι. Εάν αποτύχουμε να δράσουμε σε διεθνές επίπεδο, με την κάθε χώρα να παίζει το ρόλο της, θα μπορούσαμε να θέσουν την παγκόσμια ανάκαμψη σε κίνδυνο», είπε.