ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's: Υπάρχει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα στην περιφερειακή Ευρώπη

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2013, 12:39 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2013, 12:39
Moody's: Υπάρχει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα στην περιφερειακή Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp
 
Ωστόσο, με βάση τον Moody's, οι βελτιώσεις αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ικανές συνθήκες για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη και γι' αυτό οι αξιολογήσεις για τις χώρες αυτές παραμένουν σε αρνητικό έδαφος αντικατοπτρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές.

Οι χώρες της περιφερειακής Ευρώπης, στις οποίες περιλαμβάνονται και η Ελλάδα με την Κύπρο, έχουν κάνει σημαντική πρόοδο ως προς την κατεύθυνση ελέγχου των εξωτερικών και εσωτερικών ανισορροπιών των οικονομιών της, υποστηρίζει σε νέα του έκθεση ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον οίκο, οι χώρες αυτές έχουν αποκαταστήσει τις απώλειες όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητά τους, που υπήρξε βασικός λόγος για το πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους τους.

Ωστόσο, με βάση τον Moody's, οι βελτιώσεις αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ικανές συνθήκες για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη και γι' αυτό οι αξιολογήσεις για τις χώρες αυτές παραμένουν σε αρνητικό έδαφος αντικατοπτρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές.

Με τα δεδομένα αυτά, ο οίκος προβλέπει ότι τα επίπεδα του ΑΕΠ για την περιφέρεια δεν θα αποκατασταθούν πριν την περίοδο 2016 – 2017.